Äsken laitoin valkosipulit kosteaan hiekkaan juuria kasvattamaan. Ne olivat kolmisen viikkoa jääkaapissa kylmäkäsittelyssä ja nyt vihdoin pääsivät nauttimaan kevään tulosta. Kunhan vihreää työntyy kynsistä ulos ja juuristosta näkee, mitkä ovat kasvukelpoisia, istutan ne yksitellen kasvimaalle. Jo syksyllä piilotin sinne talvivalkosipulin kynnet, kohta ne varmaankin pilkistelevät mullan alta! Lajikkeiden nimiä en tiedä, mutta kumpikin on ollut meillä kasvussa jo pian 20 vuotta. Vanhoja lajikkeita siis molemmat.
Kun ilmat lämpenevät, täytyy lisäillä kanankakkaa riveihin ja heti, kun nurmikkoa leikataan, sipuleille tulee myös katetta. Sitten vaan odotellaan satoa. Talvilajike tekee aina kukkavarren, jossa on paljon pieniä minisipuleita. Niistä joku kuulemma kasvattelee uusia, toinen taas popsii ne leivän päällä. Meillä ne viedään kompostiin… Mutta kaikkinensa: tämä herkku on yksi helpoimmista kasvatettavista!