Kasvihuone heräilee

Äsken se nimittäin pääsi eroon talvipeitostaan. Aina syksyisin levitämme sille pressun, jonka kiinnitämme kiristyshihnoilla,”mustekalan” pätkillä, sokkelin painekyllästettyyn puuhun ruuvattuihin ruuveihin. Hyvin lasit ovat kestäneetkin, jo yli 10 vuotta. Aluksi poistimme aina talveksi tuuletusluukkujen automatiikan, ei tosin enää vuosiin. Nähtävästi oli ihan turha työ aikoinaan! Ellei ole ollut suojasäitä, lunta on pudotettu varovasti  pressun päältä tarpeen mukaan. Paikka on todella tuulinen, mutta aina on suojus paikoillaan pysynyt!

Nyt siellä oli vielä multasäkkejä ja muuta tärkeää talvisäilössä, mutta nurkasta pilkisteli ruohosipuli ja mullan tuoksu kutitti pientä viherpeukkuani…aah! Taidankin vielä illalla kylvää tilliä maitotölkkiin, niin saan sen sinne paakkutaimina kasvamaan heti vapun jälkeen!

Advertisement
Kategoria(t): Kasvihuoneessa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kasvihuone heräilee

  1. Mummo sanoo:

    Minäkin viime syksynä, ohjeiden mukaan, poistin automaattiavaajat. Ne on Kivikankaalta hankittu (merkkiä en muista). Mietinkin nyt oliko se turhaa puuhaa?
    Minkä merkkiset / mistä hankittu nuo sinun avaajat?
    Jos on saman laiset voisin jättää minäkin ne syksyllä paikoilleen 🙂 .

    • Meidän automaattiavaajat on hankittu K-raudasta, merkki on Halls, Tanskassa valmistettu. Mielestäni ne oli aika kurja varsinkin kiinnittää keväisin ja pikkuserkun esimerkin rohkaisemana jätimme ne kaksi vuotta sitten paikoilleen talveksi. Hyvin toimivat, jo kaksi talvea. Keväällä täytyy vaan muistaa ottaa suojapressu kasvihuoneen päältä pois tarpeeksi ajoissa. Tai ainakin luulen niin, sillä turhaanhan ne pumput luukkuja yrittäisivät auki punnertaa pressun alla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s