Senja-mummun kaktus

Kerroin aiemmin, että mummoni oli innokas kukkaihminen. Viileässä kamarissa kukki joka kevät myös ihana lehtikaktus, jota hän nimitti yönkuningattareksi. Mummon kuoltua toin tämän vanhan kasvin meille, (jälleen kerran) lasikuistille! Ja ihme: Seuraavana keväänä se kukki ylenpalttisesti. Kymmeniä kukkia. Se viihtyi selvästikin kuistilla, kesät ja talvet, omassa rauhassaan. Sitten, vajaan kymmenen vuoden kuluttua, mummon tyhjilleen jäänyt talo sai uutta eloa – sinne muutti lapsenlapsen perhe. Silloin otin pistokkaan itselleni tästä vanhasta kasvista ja vein alkuperäisen takaisin ”päivähoidostaan”. Pieni alkuni kiukutteli vuosia, mutta viime kesänä se sitten oli tullut mielestään sopivan ikäiseksi uuteen kukintaan. Vain kolme kukkaa, mutta kuitenkin kukkia! Se on todella tarkka kastelussa: Usein olen onnistunut saamaan nuppukatoa aikaan, tai ainakin luulen sen johtuvan kasteluvirheestä. Multaa en nyt ole vaihtanut useampaan vuoteen,  kun sekin tuntui viivyttävän kukintaa.

Jännitysellä odotan taas toukokuuta: Tuleeko nuppuja ja kuinka monta? Teenkö jonkun virheen ja osa nupuista muuttuukin yllättäen vaaleanpunaisiksi lötköiksi? Seuraan päivittäin nuppujen pullistumista ja sitten, jonakin myöhäisiltana, aina yhtä yllättäen,  koko taloon alkaa levitä ihmeellinen, trooppinen tuoksu. Se on ainoa yö, jolloin  voimme ihailla sen hetkistä, kämmenen kokoista kukkaa – seuraavana iltana alkaa kuihtuminen. Mutta on se aina yhtä odotettua ja palkitsevaa!

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Senja-mummun kaktus

  1. Vanhan lehtikaktuksen terveiset sanoo:

    Vanha kukka kiukuttelee kanssa päästyään takaisin entiseen kotiinsa. Kukkiminen loppui siihen, ei tule edes nuppuja. Ihme kyllä olen saanut sen pidettyä kuitenkin hengissä 🙂 Hienoa, jos sinulla pistokas jatkaisi perinnettä, tullaan sitten kukkia ihailemaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s